Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam sluit 22e editie af

Een terugblik op de 22e editie van een magistraal modefestijn

Met de afsluitende catwalkshow van ontwerper Claes Iversen is maandag een einde gekomen aan de 22e editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Deze editie kon rekenen op een bezoekersaantal van maar liefst 25.000 modeliefhebbers. Zowel het Zalando presents 10 Days Downtown programma als het catwalkprogramma werden enthousiast ontvangen. Het mode event zette de hoofdstad tien dagen in het teken van mode. 

Catwalkshows Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam

De catwalkdagen van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam werden ingeluid met een kort eerbetoon aan de overleden couturier Frans Molenaar. Het plechtige moment werd gevolgd door de show Mercedes-Benz presents AVELON, die hiermee het spits afbeet voor de bijna 30 catwalkshows waar het publiek de vijf opvolgende dagen van kon genieten. 

De tweelingzussen Truus en Riet stonden met hun label SIS by Spijkers en Spijkers voor de tiende keer op de catwalk tijdens het event en vierden met het tonen van een nieuwe collectie dus een jubileum. Een andere naam van de gevestigde orde was Edwin Oudshoorn. De couturier liet een nieuwe, kwetsbare kant zien tijdens zijn show. Bas Kosters sloot met zijn show de vrijdagavond af. Tony Cohen showde naast zijn vrouwencollectie, ook een mannencollectie die hij zelf omschreef als 'sexy'. Claes Iversen sloot de 22e editie van Mercedes-Benz FashionWeek af met een magische show en een staande ovatie. 

“Inmiddels voelt FashionWeek als thuiskomen. Het was zo'n geweldige avond. Ik mocht de nieuwe collectie delen met zoveel mensen, dat was echt fantastisch.„ Claes Iversen

Zalando presents 10 Days Downtown
Zalando presents 10 Days Downtown trapte af met een openingsfeest in de Melkweg Club & Gallery en organiseerde tien dagen lang events op verschillende locaties in de stad. Doel van het programma: mode toegankelijker maken voor het grote publiek en fashion voor modeliefhebbers 'from the catwalk to the sidewalk' te brengen. Zalando maakte het deze editie ook mogelijk om via een livestream de shows te volgen, waardoor iedere modeliefhebber een 'front row seat' kon bemachtigen. Nieuw deze editie was ook het Zalando Fashion House, waar modeliefhebbers tijdens FashionWeek samen konden komen. Zij hadden hier de mogelijkheid de livestream te volgen, een drankje te nuttigen in het fashion café en konden hier iedere dag andere modemerken ontdekken die via de online shop verkrijgbaar zijn.

Het programma bood een grote diversiteit aan locaties, activiteiten en de kans om designs van vele Nederlandse modeontwerpers te ontdekken. Zo kwamen op zaterdag 24 januari mode en ballet samen in de Koepelkerk. Een samenwerking met Het Nationale Ballet, mode-ontwerper David Laport en filmmaker Mathieu Gremillet. 

Vodafone Firsts Fashion LAB
Dankzij het Vodafone Firsts Fashion LAB konden young designers, zoals Liselore Frowijn, die een kleurrijke show neerzette en Camiel Fortgens hun collecties tonen op de catwalk. Mede door dit Nederlands talent een kans te geven zichzelf aan het publiek te tonen, zet Amsterdam zichzelf als modestad op de kaart. ook Mirte van Wijngaarden showde voor de tweede maal. Dit keer is haar collectie gebaseerd op de Samurai. Krachtig en strijdlustig.

“Nieuw Nederlands talent dient zich aan op het Vodafone Firsts Fashion LAB. De inzendingen zijn van een uitzonderlijk hoog niveau. Dat is goed voor de doorstroming naar en continuïteit van het grote platform dat de catwalk van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam biedt. Maar het toont bovenal de kracht van de zeven mode academies in Nederland, die we mogen koesteren.„ Rob Zomer, directeur FashionWeek Nederland

23e editie MBFWA
De 23e editie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam zal plaatsvinden van 3 t/m 13 juli 2015. Daarnaast organiseert FashionWeek Nederland ook de komende maanden weer verschillende activiteiten voor modeprofessionals en –liefhebbers. Blijf op de hoogte via www.fashionweek.nl.

Download PDF
Download PDF
Over FashionWeek Nederland

About Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam
Mercedes-Benz embraces Amsterdam in the line-up of international FashionWeeks, because of its personal and outspoken character. Mercedes-Benz is all about style, design, class and innovation. The same goes for the fashion industry, and therefore the brand feels closely associated with the fashion branch both nationally and internationally. By sponsoring the major fashion weeks around the world Mercedes-Benz plays an active role in encouraging talented, innovative and ambitious designers.

About FashionWeek Nederland
FashionWeek Nederland is the largest and fast-growing Dutch fashion platform that represents the celebration of Dutch fashion talent, the building of bridges between creativity and commerce and the search for international connection. Based on its three pillars Connect, Grow and Celebrate and its three programmes: Catwalk (Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam), OFF SCHEDULE and Fashion LAB. FashionWeek Nederland connects parties inside and outside the fashion industry, it promotes growth and development, and it celebrates all the wonderful things that the Dutch fashion has to offer in talent and creativity. FashionWeek Nederland organises activities throughout the year, focusing on fashion lovers and professionals from fashion and related industries, including designers, labels, buyers, national and international press agencies, agents, the creative industry, government and semi-government and investors. FashionWeek Nederland organises the Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam twice per year: www.fashionweek.nl.

berichten