Vodafone Firsts Fashion LAB daverend van start met Olaf Hussein

Dit zijn ‘the ones to watch’ tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam

11 JULI 2014, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
Met het debuut van Olaf Hussein is Vodafone Firsts Fashion LAB – het talent- en innovatieprogramma van FashionWeek Nederland en Vodafone – gisteravond van start gegaan. Tot en met 14 juli biedt het Vodafone Firsts Fashion LAB elf modeshows van jonge designers die hun ‘first’ beleven op de catwalk van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Zij worden aangemoedigd mode-conventies te doorbreken en te experimenten met materialen, de samenstelling van hun collectie en de wijze van hun presentatie. Dit zijn ‘the ones to watch’ voor wie kennis wil maken met een nieuwe generatie Nederlandse modeontwerpers.

Olaf Hussein is een jong Amsterdams mannenlabel met een helder doel: topkwaliteit denim produceren dat dichtbij de klassieke stijl blijft en tegelijkertijd nieuwe en moderne silhouetten bevat. Het label debuteerde gisteravond op Vodafone Firsts Fashion LAB. Door de collectie direct beschikbaar te maken doorbrak Olaf Hussein een belangrijke ‘barrière’ van het conventionele modesysteem, waarin veel tijd verstrijkt tussen het moment van presentatie en het daadwerkelijk kunnen dragen van nieuwe mode. Partner Vodafone zorgde er met de mobile-responsive site www.olafhussein.com en slimme technologie voor dat bezoekers de collectie ter plekke konden bewonderen en bestellen.

Overvloed aan talent in het Transformatorhuis
Ook de komende dagen barst het programma van de getalenteerde ontwerpers, met bijvoorbeeld op vrijdag 11 juli de Fashion LAB duo show van Mirte van Wijngaarden en Maaike Fransen. Mirte presenteert een collectie over de transformatie van jongen naar man en Maaike vertelt met haar collectie het verhaal van ‘disorder’ en verzameldrang. Maaike is afkomstig van de Design Academy en is daarmee exemplarisch voor de atypische mode-benadering van het Vodafone Firsts Fashion LAB. Een ander hoogtepunt is de presentatie van Jonathan Christopher Homme met zijn masculiene silhouetten tegen de achtergrond van een ‘donkere wereld’ op zondag 13 juli. Dit vormt een groot contrast met het verfijnde werk van David Laport die vrouwelijke creaties toont met verrassende materialen gebaseerd op structuren uit de insectenwereld. David Laport zal, net als de rebelse maar klassiek vormgegeven collectie van EVAN Menswear en de op de tuin van Versailles geïnspireerde show van Maison the Faux, te zien zijn op maandag 14 juli.

Vodafone Firsts Fashion LAB helpt modedroom verwezenlijken
Vodafone Firsts Fashion LAB geldt als kweekvijver en platform waar veelbelovende modeontwerpers in alle vrijheid hun creativiteit kunnen uiten. Met het programma helpen FashionWeek Nederland en Vodafone de nieuwe generatie designers met het realiseren van hun ultieme droom: een succesvolle modeontwerper worden.Gedurende het jaar worden zij begeleid middels workshops, presentaties en bijeenkomsten en tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam krijgen zij de kans om voor een nationaal en internationaal publiek te schitteren op een professionele catwalk. Vodafone zet zijn mobiele netwerk in om het bereik van deze designers exponentieel te vergroten, door onder andere alle shows te tonen via een livestream in de FashionWeek Nederland App.

Citaten
"Als Vodafone willen we mensen inspireren om iets voor het eerst te doen met behulp van mobiele technologie. Debuteren zit namelijk in onze aard: de eerste SMS en het eerste mobiele telefoongesprek ter wereld gingen ook via ons netwerk. Nu is het de kans voor jonge designers om het waanzinnige gevoel te ervaren dat je krijgt als je iets voor het eerst doet. We zijn trots om de nieuwe generatie designers een on- en offline podium te geven op het Vodafone Firsts Fashion LAB!" Annelies Valk, communicatie & PR manager Vodafone
Afbeeldingen
Video's
Documenten
Download PDF
Download PDF
Over FashionWeek Nederland

About Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam
Mercedes-Benz embraces Amsterdam in the line-up of international FashionWeeks, because of its personal and outspoken character. Mercedes-Benz is all about style, design, class and innovation. The same goes for the fashion industry, and therefore the brand feels closely associated with the fashion branch both nationally and internationally. By sponsoring the major fashion weeks around the world Mercedes-Benz plays an active role in encouraging talented, innovative and ambitious designers.

About FashionWeek Nederland
FashionWeek Nederland is the largest and fast-growing Dutch fashion platform that represents the celebration of Dutch fashion talent, the building of bridges between creativity and commerce and the search for international connection. Based on its three pillars Connect, Grow and Celebrate and its three programmes: Catwalk (Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam), OFF SCHEDULE and Fashion LAB. FashionWeek Nederland connects parties inside and outside the fashion industry, it promotes growth and development, and it celebrates all the wonderful things that the Dutch fashion has to offer in talent and creativity. FashionWeek Nederland organises activities throughout the year, focusing on fashion lovers and professionals from fashion and related industries, including designers, labels, buyers, national and international press agencies, agents, the creative industry, government and semi-government and investors. FashionWeek Nederland organises the Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam twice per year: www.fashionweek.nl.

berichten